

Kolding 2025
Kære venner
Det er en urolig tid. Der er krig i Europa, og i USA er en ny præsident trådt til, som på nogle stræk ser verdens på en anden måde, end vi er vant til. Det er ikke nemt farvand at navigere i, men så er det jo godt, at det er Socialdemokratiet, der står på broen.
Spørgsmålet om Grønland og USA’s forhold til Europa fylder meget. Selvom der er ting, vi ser forskelligt på, så er USA fortsat en afgørende allieret. Det er i sidste ende USA’s militære styrke, der er bærende i NATO og det er USA, der sikrer, at Ukraine kan forsvare sig. I Europa har vi oppet os forsvarsmæssigt, men der er forsat et stykke vej. Derfor skal vi kunne mere forsvarsmæssigt i Europa og Danmark, og vi skal gøre vores til, at alliancen med USA fortsat er stærk.
Konflikten med USA om Grønland har været i fokus, og det er en situation, som kræver vores opmærksomhed. USA’s interesse for Grønland er ikke ny, men den er intensiveret under den nuværende administration. Vi ser en øget geopolitisk opmærksomhed på Arktis, som kan have vidtrækkende konsekvenser for Danmark og Grønland.
Som Socialdemokratisk parti ser vi det som en styrke, at USA ønsker at engagere sig i Grønland. Det åbner op for muligheder for samarbejde og udvikling, men vi skal også være på vagt. Vi må sikre, at Grønlands interesser og befolkningens rettigheder bliver prioriteret i alle forhandlinger. Det er afgørende, at vi arbejder for en strategi, der sikrer, at Grønland forbliver en vigtig partner, så vi udvikler Rigsfællesskabet i stedet for det modsatte.
Det ændrer jeg ikke på, at Grønland ikke er til salg. Det budskab er også leveret i Washington. I stedet bør vi samarbejde med USA og andre vestlige lande i Arktis, så vi kan håndtere den stigende russiske aktivitet i området.
Alt i alt betyder både Arktis, krigen i Ukraine og Ruslands aggressive opførsel, at vores sikkerhed bliver dyrere i fremtiden. Det medfører svære valg og prioriteringer – også i Danmark.
I den forbindelse er det vigtigt for os, at regningen håndteres socialt balanceret og retfærdigt. Vi skal igennem det her sammen.
Grøn Trepart
En af de mest markante begivenheder i det forgangne år er indgåelsen af den grønne trepartaftale. Aftalen, som er resultatet af et samarbejde mellem regeringen, arbejdsmarkedets parter og miljøorganisationer, har til formål at skabe et grønnere Danmark med fokus på bæredygtighed og klimaforandringer. Og så vil aftalen betyde, at vi får langt mere natur og skov. Aftalen forpligter os til at reducere CO2-udledningen markant inden for de kommende år, samtidig med at vi sikrer, at den grønne omstilling også skaber nye arbejdspladser.
Det er vigtigt at understrege, at denne aftale ikke blot handler om at nå klimamål, men også om at sikre, at ingen bliver ladt tilbage i omstillingen. Vi har et ansvar for at tage hånd om dem, der måtte miste deres job i den traditionelle industri, og derfor er der i aftalen
indarbejdet foranstaltninger til opkvalificering og efteruddannelse.
Sundhedsaftale
Sundhedsaftalen, som også blev indgået det seneste år, er en anden vigtig milepæl. Den har til formål at styrke vores sundhedsvæsen, så vi kan sikre borgerne hurtigere adgang til behandling og bedre kvalitet. Det er afgørende for Socialdemokratiet, at sundhedsvæsnet er tilstede der, hvor danskerne er mest syge – derfor skal lægedækning styrkes i hele landet. Aftalen prioriterer ressourcer til psykiatrien, som i mange år har været underprioriteret.
Det er et skridt i den rigtige retning, da vi ved, at mental sundhed er lige så vigtig som fysisk sundhed.
Aftale om Kommunernes Økonomi
Den økonomiske aftale for kommunerne har ligeledes været en central del af vores arbejde det seneste år. Aftalen sikrer, at kommunerne får de nødvendige midler til at levere velfærd til borgerne. Det er vigtigt at understrege, at en stærk offentlig sektor er grundlaget for et
velfungerende samfund. Vi skal sikre, at kommunerne kan tilbyde kvalitet i dagtilbud, skoler og pleje, og denne aftale er et skridt i den rigtige retning.
Jeg glæder mig til at se jer!
Gode hilsner
Christian

Politisk ordfører
Christian Rabjerg Madsen
Jeg er født i 1986, er gift med Anne og vi har tre børn, Maja, Jakob og Liv. Før jeg blev valgt til Folketinget i 2015, har jeg arbejdet som kommunal embedsmand og konsulent i det private erhvervsliv. Jeg bilder mig ind, at det er en styrke, at jeg fra mit arbejdsliv kender både den offentlige og den private verden.
Jeg har gået på gymnasiet i Varde i Vestjylland, og har en kandidat i Statskundskab fra Aarhus Universitet.
Jeg brugte det meste af min barn- og ungdom i en hal eller på fodboldbanen – i dag er tiden mest til løbeture, men når tiden og arbejdet tillader det også en langrendstur i Norge eller Sverige. Desuden holder jeg af at bade hele året. Sommerferierne går ofte til Italien med hele familien i bil.
Jeg er rundet af foreningsdanmark. Jeg har som frivillig leder og træner oplevet, hvordan det løfter børn og unge, at de på badmintonbanen eller til fodbold oplever succes og fællesskab sammen med andre – uanset hvad og hvor de kommer fra. Særligt hvis børn er udfordret i skolen eller oplever problemer på hjemmefronten, er det vigtigt, at foreningslivet kan give oplevelser med succes og gode kammeratskaber.
Når man som jeg er opvokset i en mindre by, hvor alle kender alle, og hvor direktørens datter går til både fodbold og i skole med den ufaglærtes søn, så kender man kvaliteten af fællesskaber på tværs af økonomi og sociale forhold.
Danmark og vores velfærdssamfund bygger på tillid, og dermed på, at vi kender hinanden, bor sammen på kryds og tværs, og at vi kommer hinanden ved. Det er noget af det, jeg bedst kan lide ved Danmark. Og det er noget af det, vi skal passe allermest på. Det er det, der giver den stærke sammenhængskraft i Danmark.
Derfor handler politik for mig om, at vi skal skabe byer, hvor vi bor sammen på tværs af indkomster. At vi passer på folkeskolen, så vi mødes i den samme skole uanset vores forældres indkomst. I det hele taget at vores vigtigste velfærdsinstitutioner – ældreplejen, børnehaven og sygehuset – kan rumme alle og er til for alle.
DET JEG KÆMPER OG STÅR FOR
ANSVARLIG ØKONOMISK POLITIK
Pengene skal passe, og vi skal hele tiden have en sikker hånd på rattet, når vi styrer Danmarks økonomi. Vi har i dag en sund økonomi og rigtig mange danskere er i arbejde. Men vi står også med store udfordringer med stigende priser på benzin, varme og dagligvarer.
Det skal vi håndtere på en måde, så de hårdest ramte får hjælp, uden at vi gør problemerne med prisstigninger værre.
Jeg tror på en retfærdig fordeling af pengene, hvor de bredeste skuldrer bærer det tungeste læs. Vi skal investere endnu mere i velfærd og arbejdspladser i hele landet.
VELFÆRD FØRST
Over hele verden misunder man det danske velfærdssamfund, hvor vi er fælles om at betale til den fri og lige adgang til uddannelse, sundhed, ældrepleje og børnepasning.
I takt med at vi bliver flere børn og flere ældre i Danmark, skal pengene også følge med, hvis vi vil sikre en ordentlig velfærd i fremtiden. Socialdemokratiet vil prioritere velfærd før skattelettelser.
Det tror jeg på er nødvendigt, hvis vi vil sikre gode muligheder for alle, uanset hvor i landet du bor og vokser op og uanset din økonomiske baggrund.
I Socialdemokratiet er vi stolte af, at vi igennem historien har stået i spidsen for de vigtigste velfærdsrettigheder og største forbedringer af vores velfærd. Det vil vi blive ved med.
DANMARK I BEDRE BALANCE
Jeg kæmper for sammenhængskraften i Danmark. Man skal kunne leve det liv, man ønsker uanset om du bor i Kolding eller København, Ølgod eller Østerbro. Det kræver, at vi sikrer bedre fremkommelighed med bil, bus og tog, at vi passer på vores uddannelsestilbud og gør os umage med at skabe nye. Der må ikke blive for langt til lægen eller til behandling, når uheldet er ude, og politiet skal være inden for rækkevidde, så man kan færdes trygt i byerne og på landet.
Landet knækker over, hvis vi bare står til. Derfor skal vi fortsætte arbejdet med at sikre arbejdspladser i hele Danmark, sørge for en retfærdig fordeling af pengene til velfærd og ikke bukke under for dem, der påstår, at centralisering er en naturkraft, man ikke kan gøre noget ved.
GRØNT LEDERSKAB I KAMPEN MOD KLIMAKRISEN
Vi skal passe på vores jordklode, så vi efterlader den i bedre stand til vores børn og børnebørn. Vi skal passe på vores natur og bremse den globale opvarmning.
Samtidig skal vi gøre os fri af Putins gas ved at producere mere grøn strøm fra vindmøller og solceller i Danmark. Vi er i fuld gang, og vi er tæt på vores ambitiøse klimamål. Men vi har stadig et stort arbejde foran os.
Det er vigtigt for mig, at vi viser verden, at det faktisk godt kan lade sig gøre at komme i mål med en ambitiøs grøn omstilling, og samtidig skabe vækst og arbejdspladser, så der også er råd til velfærd i fremtiden.
På den måde tager vi internationalt grønt lederskab, som kan bane vejen for, at de store lande også tør sætte sig mere ambitiøse klimamål.

i Kolding Kommune
Byrådet 2018-2021
Bliv medlem af Socialdemokratiet
Medlemmerne er rygraden hos Socialdemokratiet. Som medlem kan du være med til at gøre en forskel.
Som medlem af Socialdemokratiet bliver du en del af et stærkt politisk fællesskab, der arbejder for at sikre solidariteten og styrke velfærden.
Som medlem får du:
- Indflydelse på partiets politik
- Mulighed for at deltage i valgkampe og kampagnearbejde
- Tilbud om kurser, konferencer og debatter
Det koster ca. 250 kroner* hvert halve år at være medlem af Socialdemokratiet.
Bliv frivillig hos Socialdemokratiet i Kolding
Vi har brug for din hjælp til at vinde folketingsvalget: Bliv frivillig i Socialdemokratiets kampagne